2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag flyttade till England
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? England och Norge
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Tror inte det :P
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 24 augusti, dagen jag flyttade till England
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag var så målmedveten
9. Största misstaget? Ingen aning
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Mitt knä har blivit värre :P
11. Bästa köpet? Min kamera, som numera är trasig dock :P
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Just the way you are, airplane
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Druckit cola
18. Hur tillbringar du julen? I England med min värdfamilj
19. Blev du kär i år? Ja
20. Favoritprogram på TV? Grey´s anatomy
21. Bästa boken du läste i år? nineteen minutes
22. Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Resväska
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Var på puben med Ida och Emma
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ingen aning
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Mitt vanliga jag :P Jeans, leggings
29. Vad fick dig att må bra? Mina nära och kära
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Olle Hedberg
31. Vem saknade du? Farmor
32. De bästa nya människorna du träffade? Emma och Rebecca

Tagen av Marianne

Dag 17

Mitt favoritminne

Måste man ha en favorit? Jag har så otroligt många minnen som betyder något för mig, som alltid kommer att finnas i mitt huvud. Så jag kan inte skriva om bara ett och skulle jag sitta här och skriva alla så skulle jag få sitta länge, länge och det orkar jag inte!

Christmas is in the house

Nu har julen flyttat in till familjen Cardale! Det spelas julmusik för fullt, det städas, adventsljusstakar och stjärnor sätts upp i fönstrarna, krubban är framställd och iordning gjord. Granen är klädd och barnen har satt upp sina julstrumpor vid den öppna spisen. Elden sprakar och det är allmänt mysigt. Istället för att skriva massa så kommer en bildbomb!

 

 

 

 

 

Självklart var Nettle med

 

So you better be good for goodnes sake sjungs för fulla muggar här!

 

 


Winter wonderland

Idag är det vitare än igår, men idag så har det även börjat smälta bort! Man kan se delar av vägen om man är ute och går! Hallelujah! Jag är då inget vidare fan av snö. Speciellt inte när man är insnöad och inte kan göra nånting. Fast jag har faktiskt varit ute och gått lite idag. Gick ner till Emmas gamla familj för att lämna tillbaka en bok som jag lånat av Tam. Blev helt genom svettig av den promenaden. Klädde nog på mig lite för mycket kläder. Men ser man att det är snö så tänker man automatiskt att det är kallt. Men ej i England dock! Allt är ju tvärtom här ;)


Dag 16

Min första kyss

Jag var 11 år och gick i femman. Var tillsammans med en kille eller var ihop som man sa så fint då. Jag kommer knappt ihåg det faktiskt men jag tror vi kysstes första gången på idrottsplatsen bredvid skolan som vi gick på. Ens första kyss borde ju annars sätta sig fast på hjärnhinnan, men det enda jag kommer ihåg är vi kysstes riktigt mycket efter det. Inte så normalt när man går i 5:an kanske :P


Skadat knä

Jag skadade mitt knä för ungefär två år sen när jag var i Lettland, jag har ännu en svullnad på benet efter det. Men det är först nu som mitt knä vägrar att samarbeta med mig! Jag kan inte sitta still för länge utan att det smärtar som bara den, utan måste röra på det och hålla det rakt så mycket som möjligt. Det är som en skada som det tar evigheter för att inse att den måste plåga mig allt vad den bara kan!
Men hur är det ens möjligt att en skada kan ploppa upp efter sådan lång tid? Jag har ju inte skadat knäet något efter det! :S

Förresten, jag såg Vampire sucks nyss, riktigt rolig faktiskt. Men föredrar Twilight! ;)

Dålig bild, men det var riktigt svullet då..


White

Men detta är ju roligt. Jag är insnöad, kommer ingenstans med bilen för att det är alldeles för halt för att ge sig ut på vägarna med sommardäck. Det är kallt överallt, men antar att det hör vintern till. Det roliga med England är att idag så stängde dom Fridas skola för att det var för mycket snö ute. Då var det lite jämfört med vad det är nu! Så vad skall jag pyssla med hela kvällen och helgen? Jag blev ju inte barnvakt ikväll heller för att dit dom skulle, dom avbokade det pga vädret! Surprise!

Nu dödade jag en spindel! Håll tummarna för att det blir regn imorgon!

Dag 15

Mina drömmar

Mina drömmar? Jag är en sådan vanlig Svensson svensk skulle tänka, barn, hus, en bra man! Jag vill bli barnmorska, men för att ta mig dit så måste jag plugga i många, många år. Så det är ju inget ovanligt med det faktiskt. Jag har inte tänkt så mycket mer på det faktiskt.

Dag 14

Vad hade jag på mig idag?

- Mina gråa favorit mjukisbyxor
- Blåa tjocka strumpor
- Randig ganska tunn långärmad tröja
- Stickad kofta
- Fleecejacka

För en gångs skull så fryser jag inte!

Dag 13

Den här veckan

Så har jag jobbat, måndag så jobbade jag heldag här hemma. Städade, tvättade och hade mig, sen så hämtade jag barnen i skolan. Tisdag så körde jag Rebecca till bussen i Bristol, så det betyder att när jag körde hem så körde jag själv i Bristol, lite stolt är jag allt! :) Sen så jobbade jag åt Emmas gamla familj. Idag så har jag två barn hemma för Frida är sjuk. Jag och Rufus har varit och handlat lite och så har vi tankat innan jag fick hämta Frida i skolan. Senare så skall jag kolla på en film som jag köpte idag, Letters to Juliett! Imorgon så skall jag jobba här hemma, heldag igen. På fredag så vet jag inte om jag jobbar på eftermiddagen eller om jag är helt ledig, tills på kvällen då jag skall vara barnvakt. På lördag så skall jag vara med Ida, kanske skall till Ikea, men Bristol vill jag till iaf! På kvällen så blir det puben!! På söndag så blir det slappardag!

Dag 12

I min handväska

-plånbok
-nycklar
-våtservetter
-parfym
-handkräm

Dag 11

Mina syskon

Ja, jag har då två bröder! En är 16 och en är 4. Vad skall man säga om dom då? Den äldsta är den jag har bäst kontakt med för vi är ändå helsyskon och har växt upp tillsammans. Vissa dagar så gör man inte annat än hatar honom, men han är ju ändå min bror. :P Han borde ta efter mig lite och inte springa runt och göra dom saker han gör, han har liksom kommit helt fel! Han borde se mig som en förebild faktiskt!
Den andra träffar jag tyvärr inte så mycket. Han bor i Stockholm med pappa, han glömmer bort mig för varje gång jag träffar honom. Men han är ändå min lilla fina lillebror! Jag skall se till att han verkligen sköter sig här i livet!

Sötnosen him self!



Den inte så coola brodern!

Dag 10

Det här hade jag på mig idag!

-Ett par jeans
-En randig lite tunnare långärmad tröja
-En vit cardigan
-Snobben strumpor
-Stickad halsduk
-Svart kappa
-Kängor

När jag kom hem så bytte jag om till en tjockare tröja som jag köpte på Primark idag! :)

Dag 9

Min tro

Jag har egentligen ingen tro, men ändå går jag i kyrkan varje år på julafton. Men om man skall definera min tro så är det att jag är ateist. Jag tror på nånting med ingen aning om vad. Jag tror på att det finns nånting ovanför men vem/vad är det?  Alla har sina olika religioner och tror på olika saker, det måste man respektera, men ibland har man svårt att göra det, men det är bara att blunda och gå vidare. Alla är vi olika that´s it.

Dag 8

Ett ögonblick

Oj jisses, ett ögonblick? När man har massa som man kan skriva om! Men för att välja ett så väljer jag när jag fick reda på att jag skulle få åka till England i 1 år.
När jag började gymnasiet så var min plan att när jag slutat gymnasiet så skall jag åka iväg som au-pair i antingen England eller USA! Men när jag slutade gymnasiet så hade den tanken runnit av mig. Jag jobbade lite inom äldreomsorgen, resten av tiden gick jag arbetslös. Men i somras när Ida och Emma frågade mig om jag ville åka till England och vara au-pair för ett år nappade jag direkt. Jag skickade mail till familjen och berättade om mig själv och att jag hörde att dom ville ha en ny au-pair. Dom svarade och sedan så ringde dom och vi pratade på telefon, aldrig i hela mitt liv så har jag varit så nervös som när Annica ringde mig. Sedan så gick det ett litet tag innan hon ringde igen, den här gången så ringde hon för att säga att jag var välkommen till deras familj i England. Aldrig någonsin har jag blivit så glad som då! Det ögonblicket när hon säger det, kommer jag för alltid att minnas, glädjen!

Men jag måste skriva om ett ögonblick till, när jag hade min avskedsfest för mina vänner innan jag åkte hit. Vi åt tacos, hade det super trevligt och tänkte inte alls på att jag skulle vara borta i 1 år. Sedan när alla hade gått så bröt jag ihop totalt. Jag bara grät och grät och grät. För det var då jag verkligen insåg att jag kommer inte se dom på ett helt år. Ett helt år är lång tid att vara ifrån sina älskade vänner som man umgåtts med tätt hela tiden! Jag saknar dom så in i norden mycket och jag hoppas att dom saknar mig också! ;)


Ni är saknade!

Dag 7

Min bästa vän

Jag är en sådan som har många nära och men det finns två stycken som står mig närmast!
Den första och den som har jag känt längst i mitt liv är:

Ida Larsén!
I tio år så har vi känt varandra, på både gott och ont. Men efter att du flyttade så hände det något. Vi kom varandra så mycket närmare. Vi båda utvecklades tror jag, vi utvecklas i alla fall till bästa vänner. Ida är den jag kan ringa till när jag vill, prata med om allt. Ida är den som vet allt om mig och lite till. Vi har delat så många upplevelser tillsammans och fler kommer det bli. Vi har även tusen minnen tillsammans! Love you!



Den andra är:

Billie Åberg!

Oj vad skall man säga, Billie är den person som snabbt in i mitt liv. Hon kom som en virvelvind! ;) Sista året på gymnasiet träffades vi, vi hade projektarbete ihop genom Joanna, vår gemensamma vän! :) Billie är så lätt att umgås med och man skrattar alltid! Hon är expert på att få mig på bra humör när jag är nere! Jag saknar henne något enormt nu när jag är i England! Saknar våra kvällar ihop!  Love you


Godnatt

Idag fick jag rycka in på min lediga dag och jobba lite. Pappa är fast på ett tåg men kommer hem om typ en timme, mamman är på tjejkväll. Jag sitter här nydsuchad och känner mig ändå inte fräsch! Barnen sover och har det bra! Jag skall snart krypa ner i sängen för att läsa min bok, vilken jag rekommenderar för omvärlden, Bitter Chocolate, riktigt bra, man fastnar från sida 1!
Så godnatt världen!

Bildkälla

Dag 6

Min dag

Ja min dag idag började inte så jätte bra. Vaknade av att jag hade så ont i huvudet att hela jag skakade när jag reste mig upp. Men tog mig ut i köket och åt lite frukost, sedan så gick jag tillbaka till mitt rum för att vänta på samtal från farmor. Så pratade med henne i nästan 40 min sedan så skulle jag åka och hämta Pepper, men när jag kommer dit så hittar jag inte nyckeln till deras dörr. Åker hem igen, gör en kopp te, precis när jag skall sätta mig och dricka det så ringer Tam och berättar vart nyckeln är. Så ner igen och hämta Pepper och sedan ge sig ut på en liten promenad med hunden, fotograferade vinterlandskapet lite. Lite senare så skall jag hämta Emmas gamla barn i skolan och den ena skall på kalas och dom andra skall jag ta hem och göra köttbullar och pasta till! Sen senare när jag slutat så skall jag duscha och sen läsa och se lite på TV tror jag! Ganska tråkig dag, men jag är inte rastlös i alla fall!

Hemlängtan

Jag har hemlängtan, jag vill träffa min farmor! Jag saknar henne grymt mycket! Ingenting kommer vara sig likt vid jul i år för någon.



6 december

Igår så var det andra advent, det var min värdmamma som påminde mig, jag tänker inte alls på det här i England faktiskt. Men glad är jag ändå för i lördags fick jag en elektrisk adventsljusstake, eller fick och fick, jag köpte den! I lilla, lilla Wells! Förstå glädjen när jag såg den! :D

Just nu så sitter jag i köket med en brasa tänd och massa med kläder på mig, jag småfryser men det har varit värre faktiskt! Tips, ha pyjamas under mjukiskläder!
Barnens rum är rena och fina, lekrummet är klart, köket är klart, dags för lunch då! :D

Ungefär så här ser det ut om man tittar ut genom fönstret, allt är vitt av rimfrost! Riktigt vackert!

Bildkälla


Dag 5

Vad är kärlek?

Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,

När du fnissar som en liten flicka.

När man känner nåt man "can't deny",

When the eagles fly over mountain high.

När all oro är som bort blåst och försvunnen,

När simba återvänder i lejonkungen.

När man bara drar replik för o slippa krångla;

"Min pappa är rik vill du hångla?"

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,

då ser man galen ut.

De har egentligen inte hit o höra,

det är bara en grej man kan göra.

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,

och vi satt på en parkbänk,

Jag var kär, hon drack rom.

När Elin sa att jag var den vackraste som finns,

Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten,

Våga fall som ett löv,

Våga chansa och se hur de går,

Vad är fegt, vad är mod, what is love?

Baby don't hurt me, don't hurt me, nomore.

Från en afton som doftar lite YMCA

Björn Gustafsson

 

Nej men kärlek? Är det någon som kan beskriva vad kärlek är? Alla upplever det på olika sätt, man kan ha kärlek till ett djur, till en människa, till en plats, till en sak. Kärleken kan göra en glad och lycklig, den kan göra en ledsen och sårad. Men ändå , inget är så vackert som äkta kärlek!


Dag 4

Det här åt jag idag

Frukost: Cola och pringles :P
Lunch: Fruktsallad från Starbucks
Middag: 3 cheeseburgare och en mellan pommes och liten cola
Känner att det inte är världens nyttigaste dag idag!

Dag 3

Mina föräldrar!

Ja vad skall man säga? Mina föräldrar skiljde sig när jag var 7 år och min pappa flyttade till Stockholm. Så genom åren så har det alltid varit jag och mamma och min bror. Man kan väl säga att min mamma är som en mamma skall vara, hon är orolig, sätter gränser, men tänjer ändå lite på dom, blir arg eller besviken när man gjort något fel. Men samtidigt så har hon skämt bort mig, jag har alltid fått det jag behöver och ibland lite mer. Hon har gjort sitt bästa för att jag och min bror skall ha en sådan bra uppväxt som möjligt. Första gången jag såg min mamma full var för ett år sedan, bara det visar på att hon verkligen anstränger sig.

Min pappa kan jag inte säga så mycket om, jag träffar honom knappt nu mera, men han är ändå min pappa och kommer alltid att förbli. Dom gånger jag träffar honom, uppskattar jag mer än vad han kanske tror. Jag kommer ihåg när jag var mindre och jag och min bror hälsade på pappa i Stockholm, då hittade vi alltid på saker, som att åka iväg över halva Sverige en dag, vi åt alltid på McDonalds och vi besökte alltid Toys a rus (stavning)! Jag saknar den tiden, kvalitetstiden med min pappa!

Så i slutändan så kan man säga att det är min mamma som har gjort mig till den jag är idag, hon har varit otroligt stark som har orkat med mig genom åren, för det har nog inte varit lätt att handskas med mig inte ;) Jag säger inte det tillräckligt ofta men jag älskar verkligen min mamma! ♥


Mamma



Pappa



Dag 2

Min första kärlek

Oj min första kärlek, fick jag för ett år sedan faktiskt. Efter att jag bra länge inte vågat göra något så gjorde han äntligen något. Har nog aldrig varit så glad som just då. Han var den som gjorde mig så himla lycklig för ett tag. Men sedan så var det jag som förstörde allting, som vanligt.

Men han var den som fick mig att inse vad kärlek är, jag vet att nu att även jag kan känna den, vilket är positivt från min sida. Det var mitt fel att det slutade som det gjorde, men jag är ändå glad att vi hade den tid tillsammans som vi hade. Det var ändå som sagt första kärleken! ♥

Dag 1

Om mig

Jag heter Eleonor Maria Elisabeth Häglund och är 20 år. Jag är uppvuxen på Gotland där jag har all min släkt (nästan).
Jag har två bröder 16 och 4 år gamla! Mina föräldrar är skiljda och min pappa bor i Stockholm med min yngsta bror. På gymnasiet så gick jag Barn och Fritidsprogrammet med inriktigt på pedagogisk och social verksamhet och jag ångrar inte en minut att jag valde det. För jag kommer i framtiden att jobba med barn. Jag tog studenten 2009 och efter det så har jag arbetat lite inom hemtjänsten, men mestadels så gick jag arbetslös och retade därigenom gallfeber på min mamma ;) Jag är väldigt uttåriktad och oftast glad. Jag är väldigt mån över att andra skall må bra och sätter därför andras välmående framför mitt eget (vilket kan vara både positivt och negativt).

Just nu så är jag bosatt i England där jag jobbar som au-pair åt en halvsvensk familj. Jag trivs riktigt bra och familjen är riktigt bra! Men självklart så saknar jag alla där hemma! Men att åka hit har fått mig att bli en ny bättre människa, jag är inte lika blyg som jag var innan jag kom hit. Jag har utvecklats!  På min fritid så umgås jag helst med mina vänner som jag har här i England eller sitter på mitt rum och ser en film eller är på internet! :P När jag gick i skolan så red jag en gång i veckan, det är något som jag nu har återupptagit här i England, försöker rida när jag kan! :)


Bloggutmaning

Jag säger som Marianne jag hade inte alls tänkt göra den här utmaningen från början, men nu blir det att jag gör det ändå! I brist på annat att skriva! Dag 1 kommer upp lite senare! :P

Dag 01 – Om mig
Dag 02
– Min första kärlek
Dag 03
– Mina föräldrar
Dag 04
– Det här åt jag i dag
Dag 05
– Vad är kärlek?
Dag 06
– Min dag
Dag 07
– Min bästa vän
Dag 08
– Ett ögonblick
Dag 09
– Min tro
Dag 10
– Det här hade jag på mig i dag
Dag 11
– Mina syskon
Dag 12
– I min handväska
Dag 13
– Den här veckan
Dag 14
– Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15
– Mina drömmar
Dag 16
– Min första kyss
Dag 17
– Mitt favoritminne
Dag 18
– Min favoritfödelsedag
Dag 19
– Detta ångrar jag
Dag 20
– Den här månaden
Dag 21
– Ett annat ögonblick
Dag 22
– Det här upprör mig
Dag 23
– Det här får mig att må bättre
Dag 24
– Det här får mig att gråta
Dag 25
– En första
Dag 26
– Mina rädslor
Dag 27
– Min favoritplats
Dag 28
– Det här saknar jag
Dag 29
– Mina ambitioner
Dag 30
– Ett sista ögonblick

The flood

natt så frös jag inte när jag sov, tvärtom så var jag varm faktiskt, fick ta av mig mina raggsockor!! Men det var desto kallare att gå upp ur sängen imorse, man klär på sig väldigt fort iaf! ;) För en och en halv timme sen så kom matbudet, den här gången så hade han med sig 26 kassar + 8 mjölk + 2 paket flingor + 2 förpackningar med äppeljuice! Men man får se det från den positiva sidan, det kunde ha varit mycket värre och jag hade Rufus som god hjälp att packa upp allt! :)
Nu skall jag tvätta hunden, hon har rullat sig i bajs, så hon luktar inte alls gott! Men jag tycker om henne ändå! :) Sedan så skall jag äta min nya favorit, tonfisk i majonäs på rostat bröd! :)




RSS 2.0